Buzan Licensed Instructor

Mijn naam is Rudy Rensink en ik ben in januari 2009 door Tony Buzan zelf gecertificeerd als BLI: Buzan Licensed Instructor:

Tony Buzan concratulates Rudy Rensink as a Buzan Licensed Instructor
Tony Buzan congratutates Rudy Rensink as becoming a Buzan Licensed Instructor, BLI

De BLI-Cursus was een zeer diepgaand traject. Vóór de training, die plaatsvond in de Henley Business School in Henley on Thames in Engeland, moesten de deelnemers diverse Mind Maps maken die aan het begin van de training overhandigd dienden te worden. Enkele Mind Maps moesten van de boeken van Tony Buzan gemaakt worden, deze moest je dus goed lezen!

De training duurde vier volle dagen én avonden waarin álle facetten van het Mind Mappen en aanverwante aspecten, zoals de relatie van het Mind Mappen met het brein, aan bod kwamen.


Ik ben daarna nog een keer teruggeweest om de 1-daagse eindgebruikerstraining bij te wonen zodat ik dezelfde training kon geven, wat ik inmiddels ook al heel veel keer met succes heb mogen doen!

Tony Buzan Mind Map training
Tony Buzan End-user Mind Map Training

In Mei 2012 ben ik weer teruggeweest in Henley om mij te laten trainen en Certificeren. Ook hier weer diende de deelnemers van tevoren zich intensief voor te bereiden.

Ik heb toen succesvol deelgenomen aan de 3-daagse train de trainer in SpeedReading waarbij ik tot ruim 5x de gemiddelde leessnelheid heb gehaald… in het Engels!

Certification as Licensed Speedreading Instructor
Certification as Licensed Speedreading Instructor

Na de SpeedReading-training volgde 3 dagen intensieve Memory training die ik heb afgesloten met een training aan de collega-deelnemers:


Ik heb Tony daarnaast nog diverse keren mogen ontmoeten.

Ook is hij twee dagen mijn gast geweest in Nederland en heeft hij bij ons op kantoor een sessie met onderwijsprofessionals geleid over Mind Mappen in het onderwijs:

Mind Map Forum with Tony Buzan
Mind Map Forum met Tony Buzan

Ik ben heel erg dankbaar dat ik Tony heb leren kennen en meerdere malen heb mogen ontmoeten. Zoals hij in een persoonlijk gesigneerd boek schreef:

Tony Buzan One Word One World
One Word – One World

Trots ben ik ook dat ik door alle trainingen en workshops die ik van Tony Buzan heb gehad, zijn boeken die ik heb gelezen en verwerkt, de video’s die ik van hem gezien heb én de aanvullende persoonlijke contacten met Tony, dat ik zijn erfenis veilig kan stellen door zijn originele Buzan Mind Map Trainingen te mogen verzorgen.